01.04.2021

5 säkra och festliga sätt att fira påsk

Påsken är precis runt hörnet! Vädret blir äntligen varmare, träden slår ut i blom och många förbereder sig för ett festligt helgfirande. Låt inte den nuvarande situationen förstöra allt det roliga, även om allting är lite annorlunda i år jämfört med vad vi är vana vid. Det här är det den perfekta tiden för att tillbringa lite kvalitetstid med din familj, äta mycket choklad och få alla på bättre humör. Det finns gott om påskspel och påskaktiviteter som du kan njuta av med dina nära och kära samtidigt som du är trygg och socialt distanserad.

Här kommer några kul idéer som gör detta påskfirande värt att minnas.

Gör dina egna påskägg

Gör dina egna påskägg

Vad skulle påsken vara utan choklad? Det är alltid härligt att få påskägg, men det kan vara ännu roligare att göra egna. Chokladägg är faktiskt riktigt lätta att göra och smakar helt fantastiskt. Du kan följa detta enkla recept eller hitta något annat på nätet. Detta är definitivt något som både vuxna och barn kan njuta av, men om du vill att dina vänner också ska vara med då? Inga problem – ordna ett zoom-samtal, jämför dina påskägg med dina vänner och bestäm vem det var som hittade på den coolaste kreationen.

Spela påskbingo

Spela påskbingo

För vem älskar inte bingo? Detta är ett spel som kommer att få hela familjen i påskstämning och underhålla er i timmar. Det är också ett utmärkt sätt att tillbringa lite skärmfri tid med dina nära och kära. Skriv bara ut påskbingobrickorna och börja spela. Om du vill kan du göra spelet ännu mer tävlingsinriktat genom att ordna några roliga priser till vinnaren.

Gå på påskvandring

Gå på påskvandring

Varför inte få lite frisk luft och tillbringa påskhelgen ute, nu när vädret äntligen börjar bli lite varmare? Eftersom de flesta ställen är stängda i nuläget så finns det inget bättre tillfälle att upptäcka den vackra naturen runt omkring dig. Så ta hela familjen och hitta en vandringsled nära dig. Du kan även ta med dig te och smörgåsar och njuta av en mysig påskpicknick. Att tillbringa tid i naturen är en fantastisk idé eftersom det kan hjälpa dig minska stress, förbättra ditt humör och öka lyckokänslorna. Det är också ett perfekt sätt att upprätthålla en hälsosam livsstil när du inte kan gå till gymmet.

Spela äggroulette

Spela äggroulette

Om du känner för att hitta på något som är lite knasigt men extra kul kan äggroulette vara perfekt för dig. Så hur fungerar det? För att spela spelet behöver du 12 ägg: 8 kokta och 4 råa. Blanda alla ägg och lägg dem på bordet. Spelarna måste plocka ett ägg och krossa det mot sitt eget huvud. Den spelare som knäcker flest råa ägg förlorar och får städa upp hela röran.

Ha en tävling i äggdekorering

Ha en tävling i äggdekorering

Att dekorera ägg är en av de mest spännande delarna av påsken. Utan det skulle helgdagarna inte riktigt vara kompletta men i år tar du dekorationen till nästa nivå och provar något unikt. En tävling i äggdekorering är ett perfekt sätt att engagera hela familjen och öka allas kreativitet. Om du behöver lite inspiration kan du hitta 60 idéer för äggdekoration här, från diskokulor till sockertäckta påskägg. När designen är färdig, får alla att rösta på sitt favoritägg. Och glöm inte att hitta på ett specialpris till vinnaren!

Även om påskfirandet kommer att vara annorlunda för andra året i rad, finns det inget behov av att avbryta dina planer. Just nu är den perfekta tiden att tänka på annat än den nuvarande situationen och börja med några nya traditioner hemma. Följ dessa enkla idéer och gör påsken rolig, samtidigt som du är socialt distanserad.