26.03.2021

5 sidoinkomster du kan börja med idag

Spridningen av covid-19 har påverkat nästan alla länder i världen och nästan alla har upplevt pandemins ekonomiska konsekvenser. Många av oss har varit tvungna att anpassa vårt sätt att arbeta på och vissa av oss har tvingats uppsägningar och lönesänkningar.

Medan världen definitivt har förändrats finns det också många sektorer som fortfarande växer. Om du sitter mer hemma eller bara har lite extra tid, kan det nu vara det perfekta ögonblicket att starta en sidoinkomst.

Så vad är en sidoinkomst? Det är helt enkelt alla aktiviteter du gör utanför ditt heltidsjobb för att tjäna extra pengar. En av de största fördelarna med att ha en sidoinkomst är uppenbarligen ytterligare inkomster. Den hjälper dig att betala av dina skulder, spara pengar för ett stort köp eller bara bygga upp ditt sparkapital. Men det är inte allt. En sidoinkomst kan faktiskt vara mycket roligt, hjälpa dig att lära dig nya färdigheter och så småningom till och med förvandlas till något större.

Redo att ta an en ny utmaning? Vi har sammanställt fem av de bästa idéerna för sidoinkomster du kan börja med redan idag.

Bli privatlärare

Bli privatlärare

Sedan pandemin startade har många barn varit tvungna att gå i skolan online från sina hem. Personliga klasser och arbetsböcker har ersatts med Zoom-samtal och PowerPoint-presentationer. För många studenter har fjärrstudier blivit det nya normala. Allt detta är en stor börda för både föräldrar och lärare.

Det är därför det är perfekt tid just nu att bli privatlärare online. Om det finns ett ämne du känner väl (till exempel matematik, historia eller språk), varför inte börja erbjuda virtuella lektioner? Arbetstiden är flexibel och du kan göra det från ditt hem. Som privatlärare kan du dela dina kunskaper och samtidigt göra skillnad i någons liv. Vad kan vara ett bättre sätt att tjäna extra pengar på?

Leverera mat/livsmedel

Leverera mat

Med virusets spridning har populariteten för hemleveranstjänster ökat ännu mer. Det finns många appar som Foodora eller Bolt Food där du kan registrera dig för att göra mat- och livsmedelsleveranser. Appen ger dig antingen en andel av leveransavgiften eller beräknar intäkterna baserat på det avstånd du kör. En av de största fördelarna med att vara leveransperson är att du kan välja dina egna timmar. Så du behöver inte oroa dig för att planera ditt liv kring ett sidoinkomst, arbeta när du vill. Även om matleverans förmodligen inte är den mest lukrativa sidoinkomsten kan du också tjäna dricks som ökar dina intäkter en del.

Bli en virtuell assistent

Bli en virtuell assistent

Om du är organiserad, tillförlitlig och har bra kommunikationsförmåga kan du överväga att bli en virtuell assistent. Men först, vad är en virtuell assistent? Som namnet antyder är det en assistent som praktiskt taget arbetar hemifrån. Det finns många företag och individer som behöver hjälp med att hantera sin verksamhet. Beroende på bransch kan uppgifterna för en virtuell assistent vara schemaläggning av möten, hantering av e-postkonton, publicering på sociala medier eller research. Som virtuell assistent kan du göra någons liv enklare och hjälpa företag att blomstra. Virtuella assistentjobb finns på webbplatser som Upwork men du kan också hitta dina egna kunder genom att kontakta olika företag.

Skapa och sälj handgjorda varor

Skapa och sälj handgjorda varor

De flesta människor har en hobby de brinner för. Så om du är den kreativa typen och är bra på att skapa något med händerna, varför inte förvandla din passion till en sidoinkomst. Oavsett om det handlar om att skapa smycken, stickning, måla eller något annat kan du enkelt tjäna lite extra pengar genom att sälja det du skapar. Senare kan du till och med försöka göra det till en större verksamhet eller bara hålla det begränsat för lite extra pengar. Det är en bra sidoinkomst eftersom du kan ha ett flexibelt schema och samtidigt göra något som du verkligen tycker om. Om startkostnaderna för nödvändiga verktyg eller annan utrustning är för stor till en början, se över dina alternativ på Creditstar.

Bli hund- eller djurvakt

Bli hund- eller djurvakt

Om du är en djurälskare är det här det perfekta jobbet för dig. Under de senaste åren har djurpassning ökat i popularitet som extrajobb. Även under dessa tider finns det många människor som inte kan arbeta hemifrån och letar efter någon att ta hand om deras husdjur. Det här är en sidoinkomst som nästan vem som helst kan börja med eftersom du inte förväntas ha mycket erfarenhet. De viktigaste kraven är tillförlitlighet och kärlek till djur. Dessutom kan du vara din egen chef och tjäna pengar genom att bara spendera tid med djur. Visst låter det bra?

Det här är bara några exempel av all de möjliga sidoinkomster som finns. När du fattar ditt beslut, tänk på dina intressen, färdigheter och hur mycket tid du har lägga. Du kommer definitivt hitta något som passar din livsstil!