16.03.2022

Fem europeiska städer att besöka i vår

Våren är alldeles runt hörnet! Solen börjar bli varmare, gräset blir grönare och det börjar komma blommor. Det är därför våren är den perfekta årstiden för att njuta av ledigheten i en stad och upptäcka de vackraste europeiska destinationerna. På våren är det inte lika mycket folk och priserna är lägre jämfört med på sommaren.

Behöver du lite inspiration angående vart du ska åka?

Vi har listat fem av de bästa europeiska städerna att besöka i vår.

Palermo, Italien

Palermo, Italien

Palermo ligger i södra Italien och är ön Siciliens huvudstad. Det är den perfekta destinationen om du vill få lite sol och extra vitamin D. Palermo är en stad med ett milt klimat, färgrikt gatuliv, höga palmer och barockarkitektur. Den är full av historia, vackra utsikteroch otrolig arkitektur. Inget besök på Sicilien är komplett utan att utforska någon av de många kyrkorna, världsarven, skulpturerna och marknaderna. Sicilien är berömt för sin pasta och pizza, men se också till att smaka påkarakteristisk siciliansk street food!

Amsterdam, Nederländerna

Amsterdam, Nederländerna

Nederländernas huvudstad anses vara en av Europas vackraste städer. Våren är den perfekta årstiden för att besöka Amsterdam eftersom då är det lugnare och inte lika dyrt som under de andra årstiderna. I Amsterdam finns många aktiviteter att välja mellan: du kan utforska Amsterdams smala gator, ta en båttur på någon av de många kanalerna, eller besöka Van Gogh-museet. Eller gör som nederländerna och upptäck staden på cykel! En populär plats att besöka nära Amsterdam är Keukenhof som är en av världens största blomsterparker.

Budapest, Ungern

Budapest, Ungern

Budapest är en bildskön stad som är värd att besöka när som helst på året, men särskilt på våren när du kan njuta av fint väder och årstidens festligheter. Till exempel Vårfestivalen i Budapest, som äger rum i april och som är Ungerns största kulturevenemang. Du kan njuta av musikkonserter, dansföreställningar och mycket mer. Andra platser man måste se i Budapest är Szechenyi termalbad, Budaslottet, Ungerns parlamentsbyggnad och Vajdahunyad slott.

Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik, Kroatien

Den här medeltida och vackert restaurerade staden är välkänd som “det Adriatiska havets pärla”. På senare år har den blivit en populär destination och ett bra val för en resa till Kroatien. För att undvika sommarmånadernas galna folkmassor, är bästa tiden att besöka Dubrovnik i april och maj. Oavsett om det är en stadsresa eller en utflykt i naturen, så har Dubrovnik mycket att erbjuda: stränder, natur och en gammal historisk stad som har varit med på Unescos världsarvslista sedan 1979. Se till att du också tar en promenad runt den två kilometer långa muren som omgärdar staden och erbjuder en hisnande utsikt över det blå havet.

Porto, Portugal

Porto, Portugal

Längtar du efter lata dagar på stranden och vackra kvällar då man kan sippa på lokala viner och njuta av en rosa solnedgång? Det är Porto.

Portugals andra största stad ligger i landets norra del. Det är en vacker plats full av små gator och färgrika byggnader.

Porto har byggt upp sitt rykte på sitt vin som är känt i hela världen.Om du letar efter någon lugnare plats  med mindre turism så är Porto ett utmärkt val. Dom Luís I-bron, Börspalatset (Palacio da Bolsa) och kyrkan Santo Ildefonso är bara några av de många ställena som är värda att besöka.