22.03.2021

Träningstips: Hur man håller formen när gymmen är stängda

Nedstängning igen.
Ni träningsentusiaster pressade säkert er själva till att få sommarkroppen till juni eller juli 2021, eller så hade ni kanske börjat komma in i rutinerna igen och var taggade på att nå ert träningsmål. Tyvärr kan den tillfälliga stängningen av gym ha gjort att några av er har tappat motivationen. Vi kommer i alla fall här att dela med oss av några tips på budgetvänliga sätt att vara aktiv.

Youtube

YouTube


Youtube är en utomordentlig källa för allt slags innehåll. Från yoga och högintensiva pass till enkel hemmaträning. Ett år in i den beklagliga pandemin finns det en uppsjö av fitnessplaner och träningsprogram att göra hemma och dessa kostar dig ingenting. Här är våra rekommendationer.

Yoga

20 minuters stretchning/yoga för hela kroppen
Av: MadFit
Jättebra för hela kroppen och för att lindra spänningar och lindra stress i kroppen. Videon är på engelska, men med enkla instruktioner och guiden bör det vara ganska lätt att följa med.

Högintensiva pass

Det finns många att välja mellan, men om det inte ska ta lång tid kan du prova 10-minuterspass där du får upp pulsen ordentligt. Prova nedanstående:
Snabbt 10-minuterspass
Intensivt pulshöjande pass – vi rekommenderar att du spolar fram till 2:30 för att skippa introduktionen till videon.
Vill du ha träning för hela kroppen och ett helt pass kommer detta säkerligen att ge dig hög puls – 25 minuters pulshöjande bålpass med Zanna va Dijk.

Fitnessappar

Fitnessappar


Fitnessappar är toppen eftersom de kombinerar innehåll med mätning. Dessutom har vissa även näringsvärde i sina appar, men om de har alla nämnda funktioner är de förmodligen inte gratis. Föredrar du rutin och vill ha en plan för att nå dina mål så är en fitnessapp rätt för dig. 
Här följer våra rekommenderade fitnessappar.
7 Minute Workout
Vill du ha något snabbt som passar ditt späckade schema? Denna gratisapp är något för dig, med allt som behövs för att avverka ett snabbt träningspass. Ingen utrustning behövs och appen är gratis.
Tyron
Detta är en ny fitnessapp som fortfarande testas, men den ser mycket lovande ut. Till skillnad från andra appar coachar denna dig och använder kameran på framsidan för att spela in dig medan du tränar.
ClassPass
Denna app låter dig lyssna på eller strömma pass i videoformat. Gör det du känner är bäst för dig och börja träna! Vill du kan du uppgradera till en månadsplan, utforska klasser, utföra yogaövningar och gå med i en klass. 
App Store har en uppsjö av appar att välja mellan, se vad som fungerar för dig och håll formen.

Andra alternativ

Andra alternativ


Är du ute efter en långsiktig investering och vill slippa gå till gymmet kan du så sakteliga införskaffa utrustningen du behöver på Amazon eller någon annan pålitlig plats där fitnessutrustning säljs. Gör klart vad du vill uppnå med din kropp och köp den rätta utrustningen för just dig.
Det bästa att börja med är följande;

  • Yogamatta
  • Elastiska band
  • Hantlar på mellan 5 och 10 kg
  • Medicinboll
  • Hopprep

Detta är allt du behöver för att bibehålla en fantastisk figur och god hälsa överlag.
Vill man ”Bli stor eller gå hem” har Rogue ett stort utbud av all slags utrustning och de levererar direkt till din dörr. De har skivstänger, roddmaskiner, hopplådor, kettlebells med mera.
Kostnaderna kan vara höga till en början, men Creditstar erbjuder ett förträffligt sätt att finansiera dina köp om det behövs. Du blir ägare till din utrustning och behöver aldrig känna stress för att du missar ett träningspass. Träna när du vill och återgå till att jobba bekvämt hemifrån.
Ha alltid ett mål eller en plan. Håll koll på din utveckling och kom ihåg att inte sätta några slutdatum. Detta är en livsstil, gör det för att njuta och resultat kommer alltid.
Känn träningsglädjen!