14.01.2022

Vad kommer 2022 att medföra?

2022 är äntligen här och vi vill förstås veta vad som kommer att hända! Astrologer förutsäger att det här året är fullt av nya möjligheter, optimism och att det kommer att skilja sig mycket från de föregående åren.

Enligt det kinesiska horoskopet är 2022 tigerns år, vilket anses symbolisera styrka, kraft och mod.

Den amerikanska astrologen Susan Levitt påstår att 2022 kommer att vara ett år med viktiga förändringar, förnyelse liksom starka känslor. Kort och gott kommer det här året att handla om att ”satsa allt”. Det är ett år som ger din karriär, dina vänskapsförbindelser, finanser och allt däremellan lite ny energi. Enligt Levitts förutsägelser kommer 2022 att vara särskilt lyckosamt för personer som fötts i hundens, hästens eller grisens år. Dessa är tecknen som har mycket att tjäna på att ta risker under 2022.

Globala förutsägelser

Vid slutet av 2021 genomförde Ipsos en undersökning bland 22 000 vuxna från 33 länder över hela världen och frågade om deras personliga förutsägelser inför det nya året. Även om folk fortfarande bekymrar sig för miljön och stigande priser tror de flesta av dem som svarat att saker och ting kommer att bli bättre i år. Enligt World Economic Forum är detta tre saker att känna optimism inför under 2022.

  • Samhället

En av tre svarande tror att samhällen kommer att bli mer toleranta mot varandra under 2022.  Dessutom förväntar sig 7 av 10 att stadskärnorna kommer att myllra av liv igen när folk återgår till att arbeta på kontoret på regelbunden basis igen.

  •  Ekonomin

61 % av världsmedborgarna i undersökningen spår att ekonomin kommer att vara starkare 2022 än den var 2021. Fastän de flesta förväntar sig att priserna kommer att stiga snabbare än lönerna tror 42 % att en börskrasch inte är trolig.

  • Miljön

Samtidigt som folk oroar sig för de extrema väderhändelser som den globala uppvärmningen kan medföra känner de större tillförsikt inför människors beredskap att vidta åtgärder. Dessutom förväntar sig runt 45 % av svararna att färre personer kommer att flyga under 2022 än under 2019.

Spännande händelser under 2022

Trots den pågående coronapandemin ser 2022 ut att bli ett spännande år inom sport, vetenskap och underhållning.

  • Sport

2022 medför två stora sportevenemang: vinter-OS och världsmästerskapet i fotboll.

De olympiska vinterspelen börjar redan i februari och kommer för första gången att hållas i Kina (Peking). Detta innebär att Peking blir den första staden någonsin att ha arrangerat både sommar- och vinter-OS.

Världsmästerskapet i fotboll äger den här gången rum i november och hålls i Qatar. Det är det första världsmästerskapet i fotboll som äger rum i Mellanöstern.

  • Rymden

2022 lär också bli ett viktigt år för rymdindustrin. NASA planerar att skicka upp två kraftfulla raketer i år som en del av sitt mål att åter skicka astronauter till månen 2025. Dessutom hoppas Elon Musks SpaceX på att flyga in nästa generations Starship-raket i omloppsbana.

  • Nya filmer

Ett nytt år betyder gott om nya filmer att se fram emot. Bland de största filmerna som har premiär i år finns Batman, Avatar 2, Downton Abbey, Mission Impossible 7, Jurassic World och Fantastic Beasts.

Det är alltid något med ett nytt år som inspirerar oss, får oss att se med nya ögon och skapar förväntningar på nya utmaningar. 2022 utlovar många betydelsefulla förändringar, positiva känslor och gott om spännande händelser!